Afspraak maken met huisarts S.P.M. Van Dinther

Nieuws van Huisartsenpraktijk Mels

Lees hier het laatste nieuws van huisartsenpraktijk N.D. Mels.

Nooit te oud om gezond te leven: je lichaam herstelt

Publicatiedatum: 30-08-2018

Er is nog hoop voor wie een pondje te veel weegt, net te vaak iets te diep in het glaasje kijkt of de sportschool al zijn hele leven mijdt: je kunt de opgelopen schade aan je gezondheid nog grotendeels herstellen.

Lees het hele artikel op >> Welingelichtekringen.n

Hoeveel suikers en calorieën zitten er in fruit?

Publicatiedatum: 10-12-2018

Fruit is gezond, want het zit vol vitamines. Maar toch zit fruit ook vol suiker. Zo zijn er vruchten die relatief veel suiker bevatten in vergelijking met andere voedingsmiddelen. Voorbeelden daarvan zijn dadels, vijgen, lychee en banaan. Het feit dat er suiker in fruit zit betekent echter niet dat je het fruitschap moet overslaan.

Lees het hele artikel op >> Gezondheidenco.nl

Milde depressie kan op natuurlijke wijze genezen

Publicatiedatum: 3-12-2018

Wie een milde depressie heeft, hoeft hiervoor niet meteen behandeling te ondergaan. Een milde depressie kan op natuurlijk wijze genezen, zonder de tussenkomst van de medische wereld. Hoogleraar Pim Cuijpers vindt dat het minder vanzelfsprekend moet worden om patiënten meteen in therapie te laten gaan of pillen voor te schrijven. Dit meldt de Volkskrant. 

Lees het hele artikel op >> Nationalezorggids.nl

Ruime meerderheid patiënten is voor het uitwisselen van medische gegevens

Publicatiedatum: 01-11-2018

Uit eigen onderzoek van VZVZ, belangenorganisatie voor zorgaanbieders en patiënten op het gebied van zorgcommunicatie, blijkt dat het merendeel van de Nederlanders het uitwisselen van hun medische gegevens tussen zorgaanbieders een goed idee vindt. Ze zien vooral praktische voordelen: ze verwachten betere zorg en minder fouten in bijvoorbeeld het voorschrijven van medicatie. Slechts een krappe meerderheid van de ondervraagden weet dat ze hier zelf toestemming voor moeten geven. Dit meldt Stichting VZVZ Servicecentrum.

Lees het hele artikel op >> Nationalezorggids.nl

Nederlander eet langzaamaan iets gezonder

Publicatiedatum: 20-11-2018

De afgelopen jaren is een voorzichtige verbetering in het Nederlandse voedingspatroon te zien. Zo zijn Nederlanders meer fruit gaan eten en lijkt het ook met groente de goede kant op te gaan. Nederlanders eten ook minder vlees en drinken minder suikerhoudende dranken. Toch is er nog veel gezondheidswinst te behalen omdat de meeste Nederlanders zich nog niet aan de Richtlijnen goede voeding houden. Als de positieve ontwikkelingen zich voortzetten kan dit overgewicht en chronische ziekten helpen voorkomen. Dit blijkt uit de nieuwste voedselconsumptiepeiling van het RIVM onder vierduizend kinderen en volwassenen. 

Lees het hele artikel op >> Nationalezorggids.nl

Huisartsenpraktijk van der Duin en van Dinther zal voortgezet worden als Huisartsenpraktijk Medin.

Medisch Centrum Kortenoord

04 februari 2019

Wij zijn onderdeel van Medisch Centrum Kortenoord.
U kunt hier o.a. terecht bij alle andere eerstelijnsdisciplines, zoals fysiotherapie, psychologen,
dietiste, laboratorium van ziekenhuis Gelderse Vallei
en echo-diagnostiek.

Kijk op de website: www.mckortenoord.nl